1 Aralık 2007 Cumartesi

RİVALDO’NUN HEDİYESİ (13 HAZİRAN 2005)

Geçen Pazartesi (6 Haziran 2005) günü, bizim Emre’nin Babası ile birlikte yeni sezon hazırlıkları için Abant’a kamp yapmaya gitmiştik.

Amacımız mümkün olduğunca kondisyonumuzu artırıp yeni halı saha sezonuna bomba gibi girmekti. Biz bu amaçla Abant Gölü’nün kenarındaki çayırda arkadaşlarla beraber top oynarkene, birdenbire çayırın kenarında Brezilya Teknik Direktörü Pareira belirmesin mi?

Hoş geldin, beş gittin derken kurt hoca ağzındaki baklayı çıkardı.

Meğerse Hoca, Dünya Kupası Güney Amerika eleme grubunda Arjantin Milli Takımı ile oynayacakları maç öncesinde kamp yapmak için Brezilya Milli Takımı’nı Abant’ta kampa almış.

Çayırda oynarkene yaptığımız hepsi birbirinden spektaküler hareketleri oteldeki odasının penceresinden görünce bizimle maç almak istedi.

Biz de “Bakalım Brezilya Milli Takımı’na karşı nasıl oynayacağız? Bu spektaküler hareketleri onlara karşı da yapabilecek miyiz?” diyerekten bu maç teklifini memnuniyetle kabul ettik.

İtiraf etmeliyim ki gerçekten de çok çekişmeli, müthiş bir maç oldu. Brezilyalı futbolcuların sert hareketlerine ve aşırı faullü oynamalarına rağmen özellikle ben ve bizim Emre’nin Babası’nın mükemmel oyunu ve sahalarımızda ender görülen ve hatta hiç görülmeyen gollerle maçı 5-2 kazanmayı başardık.

Tabii maç bittiğinde Ronaldo, Rivaldo, Adriano, Cafu, Alex, Roberto Carlos gibi yıldızlar hayretler içinde kaldılar.

Ve tabii ki Rivaldo hariç hepsi çok bozularak bize selam bile vermeden kös kös hamamın, pardon soyunma odasının yolunu tuttular.

Ancak Brezilya’nın 10 numarası Rivaldo koşarak yanımıza geldi ve bizi sarılıp öperek kutladıktan sonra, halı saha maçlarımızı uzun zamandan beri www.alkaralar.com’dan dikkatle izlediğini; Emre’nin Babası’nın diz hizasında, uçarak kafa atmaya müsait, adrese teslim mükemmel ortaları ile benim tanımlanamaz ölçüdeki spektaküler gollerimin hastası olduğunu ve futbol yaşamında her zaman bizi örnek aldığını son derece açık-seçik bir biçimde ve çok samimi bir dille ifade etti. Buradan kendisine alenen helal olsun diyorum.

Rivaldo, bize bu kadar yağı neden çekmişti?

Sözlerini bitirdikten sonra sadede geldi: Rivaldo, kendi forması karşılığında arkasında “Alkaralar” yazan bizim formalarımızı hatıra olarak saklamak ve antrenmanlarda giyip arkadaşlarına hava atmak için rica ediyordu.

Tabii biz de onun bu ricasını kıramazdık.

Rivaldo’ya dedim kine: “Rivaldo, goçum; sen bizden Brezilya Milli Takımı forması karşılığında arkasında ‘Alkaralar’ yazan Gençlerbirliği forması istiyorsun; biz de bu isteğini anlayışla karşılıyoruz. Seni kıramayız zaten. Ne var ki senin de bildiğin gibi halı sahalardaki şöhretleri www.alkaralar.com sayesinde dünyanın dört bir yanına yayılmış futbolcular olmamız hasebiyle bir Alkaralar formasının en az iki Brezilya formasına tekabül edeceği gerçeğinden hareketle senden iki Brezilya forması istiyoruz. Tabii bu teklifi de sırf senin güzel hatırın için yapıyoruz. Eğer bu teklifimizi kabul edersen değiş-tokuş işlemini derhal gerçekleştirmeye hazırız!”

Rivaldo: “Ne demek abi! Rica ederim yani. Memnuniyetle. Hiç lafı bile olmaz!” diyerekten, hemen valizindeki formalardan iki tane kaptı geldi. İkisi de kısa kollu olan, sarı ile yeşilin dengeli bir şekilde birleştirildiği, birinci sınıf ipekten mamul 10 numaralı formaların arkasında da “RİVALDO” yazısı uzaktan bile çok net bir şekilde görülebiliyordu.

Evet arkadaşlar, netice itibariyle Rivaldo’nun, Abant kampında bir adet Alkaralar forması karşılığında Emre’nin Babası’na ve bana hediye ettiği orcinal Brezilya formaları ile çıkacağız bu akşamki halı saha maçına.

İnşallah bu forma uğurlu gelir de Abant kampında depoladığımız kondisyonumuzun da etkisiyle bu akşam Al Takım ile oynayacağımız hayati öneme sahip dostluk maçında her zamanki spektaküler gollerimizi sıralama imkanı buluruz.

Öte yandan aldığım bir duyuma göre, Rivaldo’nun tatil yaparken Alkaralar formasıyla gezdiğini görüp kıskanan İtalya ya da İspanya’dan ünlü bir futbolcu da kendisine ait iki forma verip bir adet Alkaralar forması almak amacıyla Emre’nin Babası’nı ve beni ziyaret etmek için bizim dükkana gelecekmiş. Gelsin de görelim bakalım, kim bu şöhretli futbolcu?

13 Haziran 2005



Alıntı: SAKİN OL ŞUURLU OYNA-Necdet Özkazancı (Sayfa: 65-67)

Hiç yorum yok: